JQuery изпреварва FlashjQuery официално изпревари използването на Flash на топ 17 000 уеб сайта в света, според HTTP архив .
Това е вълнуваща новина за jQuery и HTML5.

Тези дни се потвърди няколко годишната тенденция, че  jQuery ще измести  Flash. Разработчиците вече избират JQuery пред Flash за новите си проекти. Все повече и повече уебсайтове използват  jQuery и JavaScrip, и темповете с които това се случва тази трансформация са досатъчно бързи.

Често с jQuery може да използвате един ред код, за да се постигне това, което ще отнеме 10-20 реда на стандартен JavaScript код.  JavaScript е скриптов език, който позволява на уеб авторите да създават динамични страници,  в които присъства взаимодействие с потребителя.  JQuery от доста време е водеща JavaScript библиотека, също така е водещ инструмент за създаване на интерактивни уеб сайтове. jQuery работи без да се налага разработчика да провежда допълнителни тестове, за да се справи с индивидуални проблеми на браузъра.  jQuery  има прост синтаксис, който го прави лесен за научаване. Тази лекота на употреба е една от основните причини за бързото приемане на jQuery, в допълнение към факта, че е с отворен код, вместо патентован продукт, като Flash.

„Фактът, че той се използва толкова много от най-добрите сайтове в света е свидетелство за изключителната работа на JQuery “ –  каза Стив Souders, Уеб изпълнение експерт и създател на HTTP Архив.
Списъкът на 17 000  от най-добрите уеб сайтове, които HTTP Архив използва се генерира от следните списъци: Alexa 500, Алекса САЩ 500, Alexa 10000, Fortune 500, Global 500 и Quantcast10K.

Данни могат да бъдат намерени на http://httparchive.org/interesting.php . (EN)

Related articles

2 comments

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

<span>%d</span> блогъра харесват това: